Vi är oberoende och är därför varken höger eller vänster, fria från blockpolotik och ideologiska låsningar.

Vi tror på utveckling istället för avveckling.

Vi i OR vill ha en öppen och demokratisk kommun där alla ska trivas, där invånare känner sig delaktiga och sedda och dit andra människor längtar.

Vi jobbar med sakfrågor utan koppling till ideologi och är ett lokalt parti med fokus på att allt som är bra för Hagfors kommun.

Vi ser också att vår kommun har fantastiska möjligheter!

Om Oss

Oberoende Realister bildades 2017 och ställde upp i kommunvalet 2018. I valet blev vi Hagfors kommuns största parti med 36,47 procent av rösterna. Med det blev OR också Sveriges största lokala parti.

Idag styr vi kommunen i minoritet, vilket innebär att vi har samtliga ordförandeposter, men inte egen majoritet. I alla frågor och inför alla beslut för vi en dialog med andra partier i kommunen. Det är en av våra styrkor.

Vi är vanliga invånare med olika bakgrund. Vi engagerar oss på fritiden och ser oss själva som en nytänkande kraft i kommunen. Vi vill också ta tillvara hela kommunens unika möjligheter, och det innebär att vi vill se utveckling i alla delar av Hagfors kommun. Vi vill tända ljus och framtidstro i delar av kommunen där det länge varit mörkt. En positiv utveckling ska märkas i både tätorter och landsbygd.

Vi är ett parti som vänder sig till alla kommuninvånare och vi vill nå konkreta resultat. Redan efter några år i politiken har vi sett att framtidstron och barnantalet ökar, våra invånare är nöjdare och näringslivets stora problem är att hitta nya duktiga medarbetare.

Arbetslösheten bland unga och äldre är låg. Med vår satsning på fyra mycket bra grundskolor och en gymnasieskola med ett nytt Teknikhus blir Hagfors kommun en skolkommun att räkna med. Tillsammans och i samarbete med bland andra Karlstads Universitet och Bergskolan i Filipstad bygger vi för framtiden.

Inom äldreomsorgen vill vi skapa ett Omsorgens Hus i det som tidigare var sjukhuset i Hagfors. Här vill vi se korttids- och demensboende, här vill samla andra verksamheter och tillsammans med Region Värmland bygga en verksamhet som gynnar alla invånare. Gammal som ung.

För att stärka vår gröna näring har vi jobbat hårt för att öka den lokala upphandlingen och vi har startat flera projekt som ska öka möjligheter att handla lokala råvaror. Tillsammans med lokala matproducenter går vi nu vidare i ett projekt där skolorna och våra skolkök jobbar tillsammans med producenterna.

Vi har börjat resan för att vända en negativ trend till ett positivt uppvaknande. Nu fortsätter vi jobba för framtiden, en framtid där alla känner sig delaktiga och samtidigt unika, trygga och nöjda. Vi är stolta över vår kommun, det berättar vi gärna, och vill att alla invånare i Hagfors kommun ska känna detsamma.

Maecenas varius auctor eleifend.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas ullamcorper vitae sapien sit amet congue. Sed sagittis consequat mauris, eget vulputate felis vulputate quis. Curabitur laoreet tempor dignissim. Donec velit lectus, scelerisque et lorem quis, pellentesque dapibus mauris. Nulla tincidunt dui leo, ac hendrerit massa consectetur non. Pellentesque vel fringilla metus, at mattis tortor.

Nu är chansen!
Välj förändring och utveckling,ingen lösning!

Om du har några frågor om partiets politik,
vänligen kontakta oss.

Vi kommer att försöka hitta en bra politisk lösning!

Om cookies
Om webbplatsen
Om personuppgifter GDPR
Tillgänglighetsredogörelse
Tyck till om webbplatsen

made by CreativePack